Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ADVERTORIAL: Compania ECUATOR a ales MERLIN pentru administrarea afacerii

09 Iunie 2005



MERLIN este un sistem informatic de tip Enterprise Resource Planning care permite managementul si optimizarea fluxului de informatii din cadrul unei intreprinderi. Flexibilitatea pe care o ofera, impreuna cu gama extinsa de functionalitati, accesibilitatea la nivel global si adaptabilitatea la diferite industrii dovedesc ca MERLIN este o solutie complexa de cea mai buna calitate.


Unul dintre clientii companiei Prodigy Technologies, care a gasit in MERLIN solutia optima pentru gestionarea resurselor sale, este ECUATOR S.R.L. Principalul obiect de activitate al ECUATOR este productia si distributia de alimente si bauturi. Compania a fost infiintata in anul 1992 si se afla intr-o continua dezvoltare, ajungand ca in 2004 sa aiba o cifra de afaceri de 600 miliarde de lei.


Compania ECUATOR a decis sa faca o investitie strategica intr-un sistem de tip ERP care sa permita angajatilor sai operarea de date intr-un mod simplu si eficient, astfel reducand mult timpul de introducere a documentelor primare si obtinerea de informatii in legatura cu partenerii. Volumul de munca, dat de numarul mare de tranzactii, de clienti si furnizori, precum si portofoliul de produse aflat in continua crestere, necesitau un consum foarte mare de timp, iar procesele prin care se luau decizii pe termen lung erau ingreunate.


Pentru a-si realiza obiectivele generale (cresterea productivitatii si a vanzarilor, utilizarea eficienta a resurselor companiei, controlul in timp real al activitatii la nivelul tuturor departamentelor, reducerea costurilor, reducerea erorii umane), ECUATOR avea nevoie de un partener flexibil si stabil pe piata de software care sa furnizeze si sa dezvolte o solutie specifica activitatii sale, de cea mai buna calitate. Prodigy Technologies a raspuns tuturor nevoilor companiei, oferind o solutie completa care, datorita structurii sale complexe, determina gestionarea si controlul intregii activitati a companiei.


Aplicatia MERLIN a fost implementata cu succes la ECUATOR si a imbunatatit si simplificat intreaga activitate ce se desfasoara in cadrul companiei, demonstrand astfel ca se afla la nivelul corespunzator standardelor si nevoilor clientului.


Sistemul MERLIN este structurat pe trei nivele: companie, divizii / sucursale ale companiei si gestiuni, ceea ce permite evidentierea tuturor proceselor din cadrul firmelor care isi desfasoara activitatea pe puncte de lucru diferite, asa cum este si ECUATOR.


La ECUATOR au fost implementate si adaptate toate modulele ce alcatuiesc aplicatia (Contabilitate, Financiar, Gestiune, Centre de Cost, Comercial, Mijloace Fixe, Salarizare, Administrare), indispensabile pentru activitatatile companiei fiind insa modulele Gestiune si Comercial.


Modulul Contabilitate permite colectarea si transpunerea clara a tranzactiilor efectuate in cadrul celorlalte module ale aplicatiei, sintetizand informatia cu caracter contabil la nivel de componenta a holdingului si/sau moneda utilizata. Modulul permite mentinerea mai multor perioade contabile deschise simultan.


Modulul Financiar inglobeaza toate functionalitatile necesare evidentierii tranzactiilor legate de activitatea financiara incepand cu banca, casa, operatiuni diverse cu caracter financiar, compensari intre datoriile si creantele cu partenerii companiei, gestionarea efectelor de plata primite sau acordate. Modulul gestioneaza mai multe valute, calculand automat diferente de curs valutar.


Modulul Centre de Cost permite o evidenta ierarhica a componentelor acestora, oferind posibilitatea analizei veniturilor si cheltuielilor, pe centre de cost, proiecte si activitati definite.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite